You are currently viewing O veste proastă

O veste proastă

Ca dintr-o poveste frumoasă, m-am trezit într-un mediu gri și rece.

Trecerea la noul anotimp m-a stors de orice energie. Sper să nu fac parte din regnul celor care blamează vremea indiferent de situație, însă chiar e ceva îngrijorător.

De câteva zile, oricât de suficient aș dormi sau cât de în regulă aș mânca, ceva se întâmplă, iar eu parcă nu am nici un control asupra situației. Atmosfera închisă, blocurile gri și copacii dezbrăcați de culoare mă deprimă.

Efectul scăderii luminii asupra psihicului

După foarte puține cercetări descopăr că există ceva studii care pot fi folosite împotriva vremii. Acum rămâne la latitudinea voastră să decideți cât de juste sunt.

Aparent, depresia sezonieră este cel mai adesea caracterizată de somnolenţă, o senzaţie teribilă de oboseală care ne face să vrem să stăm în pat, apariţia unei intense dorinţe pentru alimente bogate în carbohidraţi, cu creştere în greutate şi retragere socială. De asemenea, apare o dorinţă să stăm doar în casă, nu ne mai dorim să ne întâlnim cu prietenii, iar în formele grave se poate ajunge până la suicid.

Adică nu era suficient faptul că jumătate din populație era stafidită și până acum, mai era nevoie și de-o vreme din asta care să ne pună capac.

Avem vreo scăpare?

Singura soluție pe care o văd sunt decorațiunile de iarnă de care ne tot plângem că primăria aruncă banii pe ele cu puțin timp înainte de sărbători.

Leave a Reply

4 × 1 =