You are currently viewing Stânga sau dreapta?

Stânga sau dreapta?

Iată un studiu care vine cu vești bune pentru fumătorii care își petrec “pauzele de țigară” împreună cu utilizatorii de țigări electronice.

Cercetarea realizată la University College London (UCL) susține că fumătorii ar fi mai tentați să renunțe la tutun. Totodată, a descoperit că fumătorii care şi-au petrecut timpul frecvent cu utilizatorii de ţigări electronice au avut cu 20% mai multe şanse de a înregistra o tentativă recentă de a renunţa la fumat.

Studiul a avut în vizor nu mai puțin de 13.000 de persoane, dintre care 25% au declarat că sunt fumatori și că își petrec timpul în mod regulat cu utilizatorii de țigări electronice. Dintre aceştia, aproximativ o treime (32,3%) au avut o tentativă de a renunţa la fumat în anul următor.

Pe când, în tabăra celor care nu şi-au petrecut timpul în mod regulat cu utilizatorii de ţigări electronice, doar un sfert (25,8%) au avut tentativa de a renunţa la fumat în anul anterior.

Dr. Sarah Jackson, autoarea principală a studiului, a declarat că aceste concluzii ar trebui să diminueze îngrijorările cu privire la utilizarea ţigărilor electronice.

”A devenit un lucru din ce în ce mai banal ca fumătorii să intre în contact cu utilizatorii de ţigări electronice şi au fost exprimate unele îngrijorări potrivit cărora acest lucru ar reconfigura fumatul în Anglia şi ar compromite motivaţia fumătorilor de a renunţa. Rezultatele noastre nu au identificat vreo dovadă că petrecerea timpului cu utilizatorii de ţigări electronice i-ar descuraja pe fumători să renunţe (la fumat), ceea ce ar putea contribui la diminuarea îngrijorărilor cu privire la impactul ţigărilor electronice asupra sănătăţii publice”, a declarat Jackson.

Ţigările electronice sunt cu circa 95% mai puţin dăunătoare în comparaţie cu fumatul tutunului, potrivit Serviciului de Sănătate Publică din Anglia.

Leave a Reply

eleven + 14 =